Van sloep naar superjacht

Van-sloep-naar-superjacht_vanderheijdenyachts

Last updated on November 16th, 2017

Ongekende prestaties en luxe op de schepen van Van der Heijden Yachts.
 
arnhem_business_logo_vanderhijdenyachtsVlak aan de Bergsche Maas in Waalwijk wordt er druk gebouwd aan luxe jachten in de werkplaats van Van der Heijden Yachts. “Door het gemak van de technologie is varen op zee toegankelijker geworden. Nu de crisis is afgelopen, neemt de vraag naar zeewaardige schepen toe. Daarvoor ontwerpen en produceren wij modellen die stuk voor stuk uniek zijn.”
 
Scheepvaart zit in het bloed van oprichter en eigenaar Ronald van der Heijden. “Mijn vader heeft veel gevaren en als kind hielp ik hem met het bouwen van boten. Ik koos later voor de zeevaartschool en ben na mijn studie gaan werken als machinist bij de Koninklijke Marine. Daardoor ben ik veel op zee geweest, over de hele wereld. Zelfs de golfoorlog heb ik nog meegemaakt.” Flexibel scheepswerf Een eigen bedrijf lonkte al van kleins af aan en in 1993 besluit Ronald voor zichzelf te beginnen als botenbouwer. “Zelf dingen maken vind ik erg leuk en dus huurde ik een klein grasveldje waar ik met een slijptol begon te bouwen aan mijn eerste bootje. Ik had toen niet kunnen bedenken dat ik luxe jachten van meer dan dertig meter lang zou produceren.”
 
Ronald is een echte self-made man en leert al doende de klappen van de zweep in het ondernemerschap. In vijfentwintig jaar tijd groeit Van der Heijden Yachts tot een volwaardig dok met veertien man sterk personeel.

“Regelmatig sta ik zelf nog met de slijptol in de handen mee te werken. Dat vind ik heerlijk. Ik ben met niets begonnen en heb het mijzelf allemaal aan moeten leren.

 
Tegenwoordig hebben wij voor elke stap in het proces onze eigen specialisten. Twee ontwerpers zorgen voor de juiste berekeningen, zodat onze boten niet alleen snel en efficiënt kunnen varen, maar ook stabiel in het water liggen.” De scheepswerkplaats is uitgerust met geavanceerd gereedschap. “Zo helpt goede software bij het bepalen van de juiste constructie in de ontwerpfase. Daarnaast hebben wij een computergestuurde plasmasnijder, waarmee wij met hoge precisie de onderdelen van het schip kunnen produceren en dat is uniek voor een werf van dit relatief kleine formaat. Ook hebben wij de kennis in huis om onze eigen schepen te keuren volgens de laatste strenge richtlijnen. Omdat alles hier onder één dak ontworpen, gemaakt en gecontroleerd kan worden, zijn wij snel en flexibel gedurende het hele proces én in de service naar onze klanten.” Luxe, comfort en prestatie In het verleden waren vooral de recreatieschepen voor de binnenlandse binnenvaart populair. Dankzij de moderne technieken, zoals gebruiksvriendelijke navigatiesystemen, is varen op zee veel toegankelijker geworden. De vraag naar grote jachten met alle gemakken en luxe interieurs is daardoor groter geworden, legt Ronald uit.
 
De schepen van Van der Heijden Yachts varen niet alleen in Europa. Ook in landen als onder meer de VS, Australië en Rusland kiezen klanten uit de hoogste kringen voor de ontwerpen van Ronald en zijn team. “Geen boot die wij te water laten is hetzelfde. De klant is vaak de beste ontwerper, want die heeft zelf veel onderzoek gedaan naar wat hij wil en welke mogelijkheden er zijn. Daarom werken wij zo nauw mogelijk met hen samen om het interieur van onze schepen te realiseren. Ook daarvoor beschikken wij over de juiste kennis en materialen om elk schip custom-made naar alle wensen in te richten. Daarbij zorgen wij dat wij elke belofte waar kunnen maken, op het gebied van techniek én comfort.”

 

 
CONTACT ONS ▶︎

Filed under: News, Press & MediaTagged with: